KROTECH FOOD 838

Optymalna ochrona przed skaleczeniem dla przemysłu spożywczego

  • Doskonała odporność na przecięcie (ISO 13997 = 26 N)
  • Lepsza ochrona przedramienia dzięki długim mankietom
  • Wszystkie właściwości rękawic są gwarantowane do maksymalnie 20 cykli czyszczenia (w 90°C)
  • Dzięki specjalnej etykiecie, można śledzić liczbę cykli czyszczenia
  • Odpowiednie do kontaktu ze wszystkimi rodzajami żywności

Zastosowania

  • Samorządy (Żywienie zbiorowe)
  • Przemysł spożywczy
    • Cięcie mięsa i ryb
    • Usuwanie kości z drobiu
    • Usuwanie kości, cięcie w plastry

Szczegóły produktu

  • Cat. 2
  • Zagrożenia mechaniczne EN 388
    2X4XE
  • ISO 13997:
    26N (2513g)
Materiał
Kolor Niebieski
Wykończenie wewnętrzne Wklad tekstylny bez szwów z wlókien HDPE
Wykończenie zewnętrzne
Długość (cm) 34
Grubość (mm)
Wielkość 7 8 9 10
Opakowanie 1 rekawiczka/worek
10 rekawice/karton
Ochrona przed przecięciem - KROTECH FOOD 838 - situation
Ochrona przed przecięciem - KROTECH FOOD 838 - situation
Ochrona przed przecięciem - KROTECH FOOD 838 - situation

Instrukcje użytkowania

Instrukcje użytkowania

Zaleca się sprawdzenie, czy rękawice nadają się do planowanego zastosowania, ponieważ warunki testów typu WE mogą się różnić od warunków w miejscu pracy.
Używanie tych rękawic nie jest zalecane u osób uczulonych na ditiokarbaminiany i lateks naturalny (elastyczna guma naturalna w okolicy nadgarstka).
Nie używać w pobliżu urządzeń z ruchomymi elementami

Warunki przechowywania

Rękawice należy przechowywać w oryginalnym opakowaniu, chroniąc je przed oddziaływaniem źródeł ciepła, światła i wilgoci

Sposób prania

Rękawice zanieczyszczone olejem lub smarem należy przed zdjęciem wytrzeć suchą szmatką. Wytrzymałość rękawic jest gwarantowana do 20 cykli czyszczenia w następujących warunkach: Pranie w pralce domowej lub przemysłowej z zastosowaniem standardowego detergentu w płynie. Wybrać program do wyrobów syntetycznych z temperaturą 90°C oraz tryb suszenia z prędkością 400 obr./min.
Niewłaściwe użycie rękawic lub przekazanie ich do czyszczenia lub prania w sposób, który nie jest dla nich zalecany, może skutkować utratą właściwości.

Sposób suszenia

Można suszyć w suszarce bębnowej w temperaturze maksymalnie 60°C. Zakładać na suche, czyste dłonie. Przed ponownym założeniem rękawic należy się upewnić, że ich wnętrze jest suche.

Przepisy

Produkt nie został sklasyfikowany jako niebezpieczny zgodnie z Rozporządzeniem (WE) nr 1272/2008 Parlamentu Europejskiego i Rady Europy. W przypadku tego produktu, zawartość substancji wzbudzających szczególnie duże obawy (SVHC) lub jakiejkolwiek substancji wymienionej w załączniku XVII do rozporządzenia (WE) nr 1907/2006 Parlamentu Europejskiego i Rady Europy (REACH), nie przekracza 0,1%.

Dokumentacja

Wybierz rodzaj dokumentu jaki potrzebujesz
Wyślij lub pobierz dokumenty

Możesz wysłać dokumenty na adres e-mail lub pobrać je na dysk swojego komputera.

Wiadomość zawierająca wybrane dokumenty zostanie wysłana.

Jeśli wybrałeś więcej niż jeden dokument, otrzymasz zbiorczy plik w formacie ZIP.