Ultranitril 480
Ultra-trwała ochrona chemiczna
- 
                    
    
        CAT. 3
    
    
        
    
    
        0334
    
    
                 - 
                    
    
    
        
    
    
        4102X
    
    
                 - 
                    
    
        Type A
    
    
        
    
    
        AJKOPT
    
    
                 - 
                    
    
    
        
    
    
    
                 - 
                    
    
    
        
    
    
    
                 - 
                    
    
    
        
    
    
    
        Dopuszczone do kontaktu ze wszystkimi rodzajami żywności zgodnie z rozporządzeniem europejskim (WE) 1935/2004.
 
Szczególne zalety
                        
                        Trwałość
                    
                    - Lepsza trwałość: doskonała odporność mechaniczna (przetarcie, przebicie)
 
                        
                        Wydajność
                    
                    - Dobra chwytność śliskich przedmiotów dzięki wytłoczonej strukturze
 
                        
                        Ochrona skóry
                    
                    - Doskonała ochrona podczas intensywnego manipulowania substancjami chemicznymi o wysokim-poziomie zagrożenia
 
                        
                        Gwarantowana jakość
                    
                    - Nie zawiera silikonu, aby zapobiec powstawaniu śladów i defektów na blasze i szkle przed malowaniem
 
                        
                        Troska o środowisko
                    
                    - Mniej plastikowych odpadów dzięki optymalizacji pojedynczych opakowań
 - Materiał z recyklingu w opakowaniu: 30 %
 
Zastosowanie
Przemysł samochodowy i mechaniczny
- Obróbka/odtłuszczanie metali za pomoca agresywnych rozpuszczalników
 
Przemysl chemiczny
- Manipulowanie puszkami z chemikaliami
 
Inne przemysły
- Stosowanie pestycydów
 - Czyszczenie wałów pras drukarskich
 - Serwisowanie
 - Obróbka drewna i prace wykończeniowe
 
Sektor rolniczy
- Przygotowanie mieszanin natryskowych
 - Napełnianie zbiornika
 - Stosowanie i rozprzestrzenianie pestycydów
 - Gospodarka odpadami pestycydów
 - Czyszczenie sprzętu do obróbki
 
Szczegóły produktu
| Materiał | Nitryl | 
|---|---|
| Kolor | zielony | 
| Wykończenie wewnętrzne | Chlorowana | 
| Wykończenie zewnętrzne | Wytlaczana struktura | 
| Długość (cm) | 46 | 
| Grubość (mm) | 0.55 | 
| Wielkość | 7 8 9 10 11 | 
| Opakowanie | 1 para/worek 12 par/karton  | 
                
Zestawienie żywności
Łączna klasyfikacja dotycząca kontaktu z żywnością
Znaczenie oznakowania kolorami
Jeśli pH , są nieodpowiednie.
| Napoje | Napoje bezalkoholowe lub napoje alkoholowe nieprzekraczające 6% obj., przeźroczyste | 
                     | 
            
|---|---|---|
| Napoje bezalkoholowe lub napoje alkoholowe o zawartości alkoholu mniejszej lub równej 6% obj. Mętne | 
                             | 
                    |
| Napoje alkoholowe o stężeniu alkoholu od 6% obj. i 20%. | 
                             | 
                    |
| Napoje alkoholowe o zawartości alkoholu powyżej 20%. | 
                             | 
                    |
| Zboża, skrobie, cukier, czekolada i produkty pochodnie | Skrobie, zboża, mąki, mączki, suchy makaron np. spaghetti i podobne produkty oraz świeże makarony | 
                     | 
            
| Herbatniki, ciasta, ciastka i inne produkty piekarnicze, produkty suche, cukrowe i cukiernicze w postaci stałej; bez substancji tłuszczowych | 
                             | 
                    |
| Herbatniki, ciasta, ciastka i inne produkty piekarskie i wyroby cukiernicze w postaci stałej; z substancjami tłuszczowymi, czekoladą, substytutami i produktami powlekanymi | 
                             | 
                    |
| Złożone przetwory spożywcze | 
                             | 
                    |
| Melasy, syropy cukrowe, miód | 
                             | 
                    |
| Produkty cukiernicze z tłustymi substancjami na powierzchni | 
                             | 
                    |
| Owoce, warzywa i produkty pochodnie | Owoce w całości, świeże lub schłodzone, nieobrane; suszone lub sproszkowane; orzechy w łupinach i prażone | 
                     | 
            
| Świeże warzywa, obrane lub pokrojone | 
                             | 
                    |
| Przetworzone: pokrojone, w formie przecieru, pasty lub konserwowane w roztworze wodnym, w tym w occie lub w solance | 
                             | 
                    |
| Przetworzone w alkoholu | 
                             | 
                    |
| Warzywa konserwowane w oleju | 
                             | 
                    |
| Owoce konserwowane w oleju | 
                             | 
                    |
| Orzechy w formie pasty lub kremu | 
                             | 
                    |
| Tłuszcze i oleje | Zwierzęce lub roślinne, naturalne lub przetworzone | 
                     | 
            
| Wodne emulsje w oleju (margaryna, masło) | 
                             | 
                    |
| Produkty zwierzęce i jaja | Skorupiaki i mięczaki bez naturalnej ochrony muszli, ryby konserwowane w roztworze wodnym | 
                     | 
            
| Skorupiaki i mięczaki bez naturalnej ochrony muszli, ryby konserwowane w oleju, produkty mięsne marynowane w oleju | 
                             | 
                    |
| Świeże skorupiaki i mięczaki w muszlach | 
                             | 
                    |
| Świeże ryby, chłodzone, solone, wędzone lub w formie pasty | 
                             | 
                    |
| Mięso dowolnego pochodzenia zwierzęcego, świeże, chłodzone, solone, wędzone, w formie pasty lub kremu. | 
                             | 
                    |
| Konserwowane i częściowo konserwowane mięso w roztworze wodnym | 
                             | 
                    |
| Konserwowane i częściowo konserwowane mięso w oleju | 
                             | 
                    |
| Jajka, żółtka, białka w proszku lub formie suszonej lub mrożonej | 
                             | 
                    |
| Jajka, żółtka, białka w formie płynnej lub gotowanej | 
                             | 
                    |
| Nabiał | Mleko tłuste, odtłuszczone lub częściowo sproszkowane | 
                     | 
            
| Sfermentowane mleko (jogurt, maślanka), śmietana | 
                             | 
                    |
| Naturalne sery bez skórki lub z jadalną skórką i sery do pieczenia | 
                             | 
                    |
| Sery w całości na wagę | 
                             | 
                    |
| Przetworzone sery (sery topione), sery konserwowane w roztworze wody (mozzarella...) | 
                             | 
                    |
| Sery konserwowane w oleju | 
                             | 
                    |
| Mleko w proszku, w tym mleko dla niemowląt | 
                             | 
                    |
| Dressing | Sosy o wodnej konsystencji | 
                     | 
            
| Sosy o tłustej konsystencji (np. majonez, dressing, itp.) | 
                             | 
                    |
| Musztarda | 
                             | 
                    |
| Ocet | 
                             | 
                    |
| Mieszane przetwory spożywcze | Kanapki, tosty, pizze o dowolnej zawartości spożywczej z tłustymi substancjami na powierzchni | 
                     | 
            
| Kanapki, tosty z chleba, pizza zawierająca dowolny rodzaj żywności, ale bez substancji tłuszczowych na powierzchni | 
                             | 
                    |
| Zupy, sosy, wywary w każdej innej formie z tłustymi substancjami (włącznie z drożdżami) | 
                             | 
                    |
| Zupy, sosy, wywary w każdej innej formie bez tłustych substancji (włącznie z drożdżami) | 
                             | 
                    |
| Zupy, sosy, buliony w dowolnej postaci o tłustych charakterach (w tym drożdże) | 
                             | 
                    |
| Zupy, sosy, buliony w dowolnej postaci, ale bez cech tłuszczowych (w tym drożdży) | 
                             | 
                    |
| Smażone lub palone produkty pochodzenia roślinnego (smażone ziemniaki, frytki) | 
                             | 
                    |
| Smażone lub prażone produkty pochodzenia zwierzęcego | 
                             | 
                    |
| Inne | Suszona żywność z tłuszczowymi substancjami na powierzchni | 
                     | 
            
| Suszona żywność bez substancji tłuszczowych na powierzchni | 
                             | 
                    |
| Zioła, przyprawy, kawa i substytuty kawy, w granulkach lub proszku | 
                             | 
                    |
| Przyprawy i dodatki w oleju | 
                             | 
                    |
| Kakao w proszku | 
                             | 
                    |
| Kakao w paście | 
                             | 
                    |
| Skoncentrowane ekstrakty o zawartości alkoholu wynoszącej lub przekraczającej 6% obj. | 
                             | 
                    |
| Mrożona lub głęboko mrożona żywność | 
                             | 
                    |
| Lody | 
                             | 
                    
Tabela odporności na czynniki chemiczne
Klasyfikacja ochrony chemicznej
Klasyfikacja ochrony jest określana po uwzględnieniu efektów zarówno przenikania, jak i uszkodzenia, by zapewnić użytkownikom odpowiednie informacje dotyczące używania naszych produktów dla ochrony przed działaniem produktów chemicznych.
Znaczenie kolorów:
Dane z testów chemicznych i ogólna ocena ochrony chemicznej nie powinny być stosowane jako bezwzględna podstawa wyboru rękawic. Rzeczywiste warunki użytkowania mogą zmieniać wymagane właściwości rękawic w kontrolowanych warunkach badań laboratoryjnych. Czynniki inne niż czas kontaktu chemicznego
| Produkt chemiczny | CAS # | Czas przenikania (minut)  | 
            Poziom przenikania  | 
            Standard | Poziom uszkodzenia  | 
            Klasyfikacja | 
|---|---|---|---|---|---|---|
| 1,1,1-trichloroetan 99% | 71-55-6 | 276 | 5 | ASTM F739 | 1 | 
                     | 
            
| 1,1,2-trichlorotrifluoroetan (freon TF lub freon 113) 99% | 76-13-1 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 | 
                     | 
            
| 1,1,2,2-tetrachloroetan 98% | 79-34-5 | 59 | 2 | ASTM F739 | 1 | 
                     | 
            
| 1,2-dichloroetan 99% | 107-06-2 | 18 | 1 | ASTM F739 | 1 | 
                     | 
            
| 1,3 - Dichlorobenzen 98% | 541-73-1 | 73 | 3 | ASTM F739 | 1 | 
                     | 
            
| 2-butoksyetanol (butyl Cellusolve) 99% | 111-76-2 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 | 
                     | 
            
| 2-etoksyetanol (Cellosolve) 99% | 110-80-5 | 416 | 5 | ASTM F739 | 4 | 
                     | 
            
| 2-propanol (izopropanol) 99% | 67-63-0 | >480 | 6 | EN 374-3:2003 | 4 | 
                     | 
            
| 2,2,2-trifluoroetanol 99% | 75-89-8 | 43 | 2 | ASTM F739 | 1 | 
                     | 
            
| akrylonitryl 99% | 107-13-1 | 12 | 1 | ASTM F739 | 1 | 
                     | 
            
| alkohol izobutylowy 99% | 78-83-1 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 | 
                     | 
            
| anilina 99% | 62-53-3 | 72 | 3 | ASTM F739 | 1 | 
                     | 
            
| benzen 99% | 71-43-2 | 27 | 1 | ASTM F739 | 1 | 
                     | 
            
| benzyna Mieszanina | 8030-30-6 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 | 
                     | 
            
| benzyna (rozpuszczalnik Stoddarta) Mieszanina | 8052-41-3 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 | 
                     | 
            
| benzyna bezołowiowa Mieszanina | 8006-61-9 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 | 
                     | 
            
| benzyna VM&P Naphtha Mieszanina | 8032-32-4 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 | 
                     | 
            
| chlorobenzen 99% | 108-90-7 | 42 | 2 | ASTM F739 | NT | 
                     | 
            
| cykloheksane 99% | 110-82-7 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 | 
                     | 
            
| dietanoloamina 97% | 111-42-2 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 | 
                     | 
            
| dietyloamina 98% | 109-89-7 | 53 | 2 | EN 16523-1:2015 | 1 | 
                     | 
            
| diizocyjanian toluenu (TDI) 80% | 584-84-9 | >480 | 6 | ASTM F739 | 2 | 
                     | 
            
| dimetyloformamid 99% | 68-12-2 | 35 | 2 | ASTM F739 | NT | 
                     | 
            
| dwusiarczek węgla 99% | 75-15-0 | 20 | 1 | EN 16523-1:2015 | 2 | 
                     | 
            
| epichlorohydryna 99% | 106-89-8 | 4 | 0 | ASTM F739 | NT | 
                     | 
            
| etanol 95% | 64-17-5 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 | 
                     | 
            
| eter (eter (di)etylowy) 99% | 60-29-7 | 64 | 3 | ASTM F739 | 4 | 
                     | 
            
| eter etylowo-tert-amylowy 96% | 994-05-8 | >480 | 6 | ASTM F739 | NT | 
                     | 
            
| fenol 85% | 108-95-2 | 255 | 5 | ASTM F739 | 3 | 
                     | 
            
| formaldehyd 37% | 50-00-0 | >480 | 6 | EN 16523-1:2015 | 4 | 
                     | 
            
| freon 12 99% | 75-71-8 | >480 | 6 | ASTM F739 | NT | 
                     | 
            
| furfural 99% | 98-01-1 | 61 | 3 | ASTM F739 | NT | 
                     | 
            
| glikol etylenowy 99% | 107-21-1 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 | 
                     | 
            
| hydrazyna 35% | 302-01-2 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 | 
                     | 
            
| hydrazyna 70% | 302-01-2 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 | 
                     | 
            
| keton metylowo-izobutylowy 99% | 108-10-1 | 57 | 2 | ASTM F739 | NT | 
                     | 
            
| ksylen 99% | 1330-20-7 | 92 | 3 | ASTM F739 | 2 | 
                     | 
            
| kumen 98% | 98-82-8 | 271 | 5 | ASTM F739 | 3 | 
                     | 
            
| kwas (orto)fosforowy 75% | 7664-38-2 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 | 
                     | 
            
| kwas (orto)fosforowy 85% | 7664-38-2 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 | 
                     | 
            
| kwas azotowy 50% | 7697-37-2 | 341 | 5 | ASTM F739 | 3 | 
                     | 
            
| kwas azotowy 70% | 7697-37-2 | 49 | 2 | ASTM F739 | NT | 
                     | 
            
| kwas chlorowodorowy 10% | 7647-01-0 | >480 | 6 | EN 374-3:2003 | 4 | 
                     | 
            
| kwas chlorowodorowy 35% | 7647-01-0 | >480 | 6 | EN 374-3:2003 | 4 | 
                     | 
            
| kwas chlorowodorowy 37% | 7647-01-0 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 | 
                     | 
            
| kwas chromowy (VI) 50% | 7738-94-5 | >175 | 4 | ASTM F739 | 4 | 
                     | 
            
| kwas fluorowodorowy 49% | 7664-39-3 | 134 | 4 | ASTM F739 | 4 | 
                     | 
            
| kwas octowy 10% | 64-19-7 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 | 
                     | 
            
| kwas octowy 50% | 64-19-7 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 | 
                     | 
            
| kwas octowy 99% | 64-19-7 | 118 | 3 | ASTM F739 | NT | 
                     | 
            
| kwas siarkowy 10% | 7664-93-9 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 | 
                     | 
            
| kwas siarkowy 40% | 7664-93-9 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 | 
                     | 
            
| kwas siarkowy 50% | 7664-93-9 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 | 
                     | 
            
| kwas siarkowy 96% | 7664-93-9 | 243 | 5 | EN 16523-1:2015 | NT | 
                     | 
            
| m-krezol 97% | 108-39-4 | 210 | 4 | ASTM F739 | 2 | 
                     | 
            
| metanol 99% | 67-56-1 | 122 | 4 | EN 16523-1:2015 | 3 | 
                     | 
            
| n-heksan 95% | 110-54-3 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 | 
                     | 
            
| n-heptan 99% | 142-82-5 | >480 | 6 | EN 16523-1:2015 | 4 | 
                     | 
            
| N-metylo-2-pirolidon 99% | 872-50-4 | 108 | 3 | ASTM F739 | NT | 
                     | 
            
| N-N dimetyloacetamid 30% | 127-19-5 | >480 | 6 | ASTM F739 | NT | 
                     | 
            
| N-N dimetyloacetamid 99% | 127-19-5 | 39 | 2 | ASTM F739 | 1 | 
                     | 
            
| nadtlenek wodoru 30% | 7722-84-1 | >480 | 6 | EN 16523-1:2015 | 4 | 
                     | 
            
| nafta Mieszanina | 8008-20-6 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 | 
                     | 
            
| nitrobenzen 99% | 98-95-3 | 45 | 2 | ASTM F739 | 1 | 
                     | 
            
| octan 2-etoksyetylu (octan Cellosolve) 99% | 111-15-9 | 162 | 4 | ASTM F739 | 3 | 
                     | 
            
| octan butylu 99% | 123-86-4 | 78 | 3 | EN 374-3:2003 | 1 | 
                     | 
            
| octan etylu 99% | 141-78-6 | 27 | 1 | EN 16523-1:2015 | NT | 
                     | 
            
| octan winylu 99% | 108-05-4 | 30 | 1 | ASTM F739 | 2 | 
                     | 
            
| paliwo olejowe Mieszanina | 68476-34-6 | >480 | 6 | ASTM F739 | NT | 
                     | 
            
| pirydyna 99% | 110-86-1 | 26 | 1 | ASTM F739 | 1 | 
                     | 
            
| polichlorowany bifenyl (PCB) (50%) w 1,2,4-trichlorobenzenie Mieszanina | 11097-69-1 | 343 | 5 | ASTM F739 | NT | 
                     | 
            
| roztwór wodorotlenku amonu 25% | 1336-21-6 | >480 | 6 | EN 16523-1:2015 | 4 | 
                     | 
            
| roztwór wodorotlenku amonu 29% | 1336-21-6 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 | 
                     | 
            
| styren 99% | 100-42-5 | 36 | 2 | EN 16523-1:2015 | 1 | 
                     | 
            
| sulfotlenek dimetylu 99% | 67-68-5 | >480 | 6 | ASTM F739 | 3 | 
                     | 
            
| t-eter metylowy butylu 98% | 1634-04-4 | >480 | 6 | ASTM F739 | NT | 
                     | 
            
| terpentyna Mieszanina | 8006-64-2 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 | 
                     | 
            
| tetrachlorek węgla 99% | 56-23-5 | 341 | 5 | ASTM F739 | 3 | 
                     | 
            
| tetrachloroetylen (perchloroetylen) 99% | 127-18-4 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 | 
                     | 
            
| tetrahydrofuran 99% | 109-99-9 | 17 | 1 | ASTM F739 | 1 | 
                     | 
            
| tlenek etylenu 100% | 75-21-8 | 32 | 2 | ASTM F739 | NT | 
                     | 
            
| toluen 99% | 108-88-3 | 51 | 2 | EN 16523-1:2015 | 1 | 
                     | 
            
| trichloroetylen 99% | 79-01-6 | 9 | 0 | ASTM F739 | 1 | 
                     | 
            
| trietanoloamina 98% | 102-71-6 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 | 
                     | 
            
| wodorotlenek potasu 50% | 1310-58-3 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 | 
                     | 
            
| wodorotlenek sodu 20% | 1310-73-2 | >480 | 6 | EN 374-3:2003 | 4 | 
                     | 
            
| wodorotlenek sodu 40% | 1310-73-2 | >480 | 6 | EN 16523-1:2015 | 4 | 
                     | 
            
| wodorotlenek sodu 50% | 1310-73-2 | >480 | 6 | EN 374-3:2003 | 4 | 
                     | 
            
* wyniki nie są znormalizowane