Solo 990
Najlepsze do precyzyjnych ruchów.
-
CAT. 3
0334
-
Type C
-
VIRUS
-
Dopuszczone do kontaktu z niektórymi rodzajami żywności zgodnie z rozporządzeniem europejskim (WE) 1935/2004. Więcej informacji poniżej.
Szczególne zalety
Komfort
- Doskonała zreczność i precyzja: zmniejszona grubość rękawicy.
Gwarantowana jakość
- Nie zawiera silikonu, aby zapobiec powstawaniu śladów i defektów na blasze i szkle przed malowaniem
Praktyczny
- Łatwe zakładanie i zdejmowanie.
- Ochrona dostosowana do krótkotrwłlego użytkowania.
Zastosowanie
Przemysł samochodowy i mechaniczny
- Montaż drobnych części
Przemysł spożywczy
- Puszkowanie
- Manipulowanie produktami żywnościowymi
- Przygotowanie żywności
- Przygotowanie i pakowanie
- Pakowanie
Szczegóły produktu
| Materiał | PCV |
|---|---|
| Kolor | biały, przezroczysty |
| Wykończenie wewnętrzne | Bez proszku |
| Wykończenie zewnętrzne | Gladka |
| Długość (cm) | 24 |
| Grubość (mm) | 0.07 |
| Wielkość | 6 7 8 9 |
| Opakowanie | 100 rekawice/pudelko 1000 rekawice/karton |
| AQL wodoodporność | 4.0 |
Zestawienie żywności
Łączna klasyfikacja dotycząca kontaktu z żywnością
Znaczenie oznakowania kolorami
Jeśli pH , są nieodpowiednie.
| Napoje | Napoje bezalkoholowe lub napoje alkoholowe nieprzekraczające 6% obj., przeźroczyste |
|
|---|---|---|
| Napoje bezalkoholowe lub napoje alkoholowe o zawartości alkoholu mniejszej lub równej 6% obj. Mętne |
|
|
| Napoje alkoholowe o stężeniu alkoholu od 6% obj. i 20%. |
|
|
| Napoje alkoholowe o zawartości alkoholu powyżej 20%. |
|
|
| Zboża, skrobie, cukier, czekolada i produkty pochodnie | Skrobie, zboża, mąki, mączki, suchy makaron np. spaghetti i podobne produkty oraz świeże makarony |
|
| Herbatniki, ciasta, ciastka i inne produkty piekarnicze, produkty suche, cukrowe i cukiernicze w postaci stałej; bez substancji tłuszczowych |
|
|
| Herbatniki, ciasta, ciastka i inne produkty piekarskie i wyroby cukiernicze w postaci stałej; z substancjami tłuszczowymi, czekoladą, substytutami i produktami powlekanymi |
|
|
| Złożone przetwory spożywcze |
|
|
| Melasy, syropy cukrowe, miód |
|
|
| Produkty cukiernicze z tłustymi substancjami na powierzchni |
|
|
| Owoce, warzywa i produkty pochodnie | Owoce w całości, świeże lub schłodzone, nieobrane; suszone lub sproszkowane; orzechy w łupinach i prażone |
|
| Świeże warzywa, obrane lub pokrojone |
|
|
| Przetworzone: pokrojone, w formie przecieru, pasty lub konserwowane w roztworze wodnym, w tym w occie lub w solance |
|
|
| Przetworzone w alkoholu |
|
|
| Warzywa konserwowane w oleju |
|
|
| Owoce konserwowane w oleju |
|
|
| Orzechy w formie pasty lub kremu |
|
|
| Tłuszcze i oleje | Zwierzęce lub roślinne, naturalne lub przetworzone |
|
| Wodne emulsje w oleju (margaryna, masło) |
|
|
| Produkty zwierzęce i jaja | Skorupiaki i mięczaki bez naturalnej ochrony muszli, ryby konserwowane w roztworze wodnym |
|
| Skorupiaki i mięczaki bez naturalnej ochrony muszli, ryby konserwowane w oleju, produkty mięsne marynowane w oleju |
|
|
| Świeże skorupiaki i mięczaki w muszlach |
|
|
| Świeże ryby, chłodzone, solone, wędzone lub w formie pasty |
|
|
| Mięso dowolnego pochodzenia zwierzęcego, świeże, chłodzone, solone, wędzone, w formie pasty lub kremu. |
|
|
| Konserwowane i częściowo konserwowane mięso w roztworze wodnym |
|
|
| Konserwowane i częściowo konserwowane mięso w oleju |
|
|
| Jajka, żółtka, białka w proszku lub formie suszonej lub mrożonej |
|
|
| Jajka, żółtka, białka w formie płynnej lub gotowanej |
|
|
| Nabiał | Mleko tłuste, odtłuszczone lub częściowo sproszkowane |
|
| Sfermentowane mleko (jogurt, maślanka), śmietana |
|
|
| Naturalne sery bez skórki lub z jadalną skórką i sery do pieczenia |
|
|
| Sery w całości na wagę |
|
|
| Przetworzone sery (sery topione), sery konserwowane w roztworze wody (mozzarella...) |
|
|
| Sery konserwowane w oleju |
|
|
| Mleko w proszku, w tym mleko dla niemowląt |
|
|
| Dressing | Sosy o wodnej konsystencji |
|
| Sosy o tłustej konsystencji (np. majonez, dressing, itp.) |
|
|
| Musztarda |
|
|
| Ocet |
|
|
| Mieszane przetwory spożywcze | Kanapki, tosty, pizze o dowolnej zawartości spożywczej z tłustymi substancjami na powierzchni |
|
| Kanapki, tosty z chleba, pizza zawierająca dowolny rodzaj żywności, ale bez substancji tłuszczowych na powierzchni |
|
|
| Zupy, sosy, wywary w każdej innej formie z tłustymi substancjami (włącznie z drożdżami) |
|
|
| Zupy, sosy, wywary w każdej innej formie bez tłustych substancji (włącznie z drożdżami) |
|
|
| Zupy, sosy, buliony w dowolnej postaci o tłustych charakterach (w tym drożdże) |
|
|
| Zupy, sosy, buliony w dowolnej postaci, ale bez cech tłuszczowych (w tym drożdży) |
|
|
| Smażone lub palone produkty pochodzenia roślinnego (smażone ziemniaki, frytki) |
|
|
| Smażone lub prażone produkty pochodzenia zwierzęcego |
|
|
| Inne | Suszona żywność z tłuszczowymi substancjami na powierzchni |
|
| Suszona żywność bez substancji tłuszczowych na powierzchni |
|
|
| Zioła, przyprawy, kawa i substytuty kawy, w granulkach lub proszku |
|
|
| Przyprawy i dodatki w oleju |
|
|
| Kakao w proszku |
|
|
| Kakao w paście |
|
|
| Skoncentrowane ekstrakty o zawartości alkoholu wynoszącej lub przekraczającej 6% obj. |
|
|
| Mrożona lub głęboko mrożona żywność |
|
|
| Lody |
|
Tabela odporności na czynniki chemiczne
Klasyfikacja ochrony chemicznej
Klasyfikacja ochrony jest określana po uwzględnieniu efektów zarówno przenikania, jak i uszkodzenia, by zapewnić użytkownikom odpowiednie informacje dotyczące używania naszych produktów dla ochrony przed działaniem produktów chemicznych.
Znaczenie kolorów:
Dane z testów chemicznych i ogólna ocena ochrony chemicznej nie powinny być stosowane jako bezwzględna podstawa wyboru rękawic. Rzeczywiste warunki użytkowania mogą zmieniać wymagane właściwości rękawic w kontrolowanych warunkach badań laboratoryjnych. Czynniki inne niż czas kontaktu chemicznego
| Produkt chemiczny | CAS # | Czas przenikania (minut) |
Poziom przenikania |
Standard | Poziom uszkodzenia |
Klasyfikacja |
|---|---|---|---|---|---|---|
| kwas siarkowy 96% | 7664-93-9 | 22 | 1 | EN 374-3:2003 | NT |
|
| n-butanol 99% | 71-36-3 | 1 | 0 | EN 374-3:2003 | NT |
|
| nadtlenek wodoru 30% | 7722-84-1 | >480 | 6 | EN 16523-1:2015 | NT |
|
| wodorotlenek sodu 20% | 1310-73-2 | >480 | 6 | EN 374-3:2003 | NT |
|
| wodorotlenek sodu 40% | 1310-73-2 | >480 | 6 | EN 16523-1:2015 | 4 |
|
| wodorotlenek sodu 50% | 1310-73-2 | >480 | 6 | EN 374-3:2003 | NT |
|
* wyniki nie są znormalizowane