Vital 165
Precyzja dotyku w nie-agresywnym środowisku
- 
                    
    
        CAT. 1
    
    
        
    
    
    
                 - 
                    
    
    
        
    
    
    
        Dopuszczone do kontaktu z niektórymi rodzajami żywności zgodnie z rozporządzeniem europejskim (WE) 1935/2004. Więcej informacji poniżej.
 
Szczególne zalety
                        
                        Komfort
                    
                    - Doskonała chwytność dzięki elastyczności naturalnego lateksu
 - Zwiekszony komfort i absorbcja potu, dzieki bawełnianemu flokowi
 
                        
                        Troska o środowisko
                    
                    - Mniej plastikowych odpadów dzięki optymalizacji pojedynczych opakowań
 - Materiał z recyklingu w opakowaniu: 30 %
 
Zastosowanie
Przemysł spożywczy
- Produkcja sera
 - Usuwanie kości z drobiu
 - Przygotowywanie filetów z ryb
 - Przygotowanie żywności
 - Manipulowanie owocami i warzywami
 
Samorządy (Utrzymanie czystości)
- Utrzymanie czystości
 
Szczegóły produktu
| Materiał | Naturalny lateks | 
|---|---|
| Kolor | niebieski | 
| Wykończenie wewnętrzne | Flokowana | 
| Wykończenie zewnętrzne | Wytlaczana struktura | 
| Długość (cm) | 30 | 
| Grubość (mm) | 0.29 | 
| Wielkość | 7 8 9 10 | 
| Opakowanie | 1 para/worek 10 par/worek 100 par/karton  | 
                
Zestawienie żywności
Łączna klasyfikacja dotycząca kontaktu z żywnością
Znaczenie oznakowania kolorami
Jeśli pH , są nieodpowiednie.
| Napoje | Napoje bezalkoholowe lub napoje alkoholowe nieprzekraczające 6% obj., przeźroczyste | 
                     | 
            
|---|---|---|
| Napoje bezalkoholowe lub napoje alkoholowe o zawartości alkoholu mniejszej lub równej 6% obj. Mętne | 
                             | 
                    |
| Napoje alkoholowe o stężeniu alkoholu od 6% obj. i 20%. | 
                             | 
                    |
| Napoje alkoholowe o zawartości alkoholu powyżej 20%. | 
                             | 
                    |
| Zboża, skrobie, cukier, czekolada i produkty pochodnie | Skrobie, zboża, mąki, mączki, suchy makaron np. spaghetti i podobne produkty oraz świeże makarony | 
                     | 
            
| Herbatniki, ciasta, ciastka i inne produkty piekarnicze, produkty suche, cukrowe i cukiernicze w postaci stałej; bez substancji tłuszczowych | 
                             | 
                    |
| Herbatniki, ciasta, ciastka i inne produkty piekarskie i wyroby cukiernicze w postaci stałej; z substancjami tłuszczowymi, czekoladą, substytutami i produktami powlekanymi | 
                             | 
                    |
| Złożone przetwory spożywcze | 
                             | 
                    |
| Melasy, syropy cukrowe, miód | 
                             | 
                    |
| Produkty cukiernicze z tłustymi substancjami na powierzchni | 
                             | 
                    |
| Owoce, warzywa i produkty pochodnie | Owoce w całości, świeże lub schłodzone, nieobrane; suszone lub sproszkowane; orzechy w łupinach i prażone | 
                     | 
            
| Świeże warzywa, obrane lub pokrojone | 
                             | 
                    |
| Przetworzone: pokrojone, w formie przecieru, pasty lub konserwowane w roztworze wodnym, w tym w occie lub w solance | 
                             | 
                    |
| Przetworzone w alkoholu | 
                             | 
                    |
| Warzywa konserwowane w oleju | 
                             | 
                    |
| Owoce konserwowane w oleju | 
                             | 
                    |
| Orzechy w formie pasty lub kremu | 
                             | 
                    |
| Tłuszcze i oleje | Zwierzęce lub roślinne, naturalne lub przetworzone | 
                     | 
            
| Wodne emulsje w oleju (margaryna, masło) | 
                             | 
                    |
| Produkty zwierzęce i jaja | Skorupiaki i mięczaki bez naturalnej ochrony muszli, ryby konserwowane w roztworze wodnym | 
                     | 
            
| Skorupiaki i mięczaki bez naturalnej ochrony muszli, ryby konserwowane w oleju, produkty mięsne marynowane w oleju | 
                             | 
                    |
| Świeże skorupiaki i mięczaki w muszlach | 
                             | 
                    |
| Świeże ryby, chłodzone, solone, wędzone lub w formie pasty | 
                             | 
                    |
| Mięso dowolnego pochodzenia zwierzęcego, świeże, chłodzone, solone, wędzone, w formie pasty lub kremu. | 
                             | 
                    |
| Konserwowane i częściowo konserwowane mięso w roztworze wodnym | 
                             | 
                    |
| Konserwowane i częściowo konserwowane mięso w oleju | 
                             | 
                    |
| Jajka, żółtka, białka w proszku lub formie suszonej lub mrożonej | 
                             | 
                    |
| Jajka, żółtka, białka w formie płynnej lub gotowanej | 
                             | 
                    |
| Nabiał | Mleko tłuste, odtłuszczone lub częściowo sproszkowane | 
                     | 
            
| Sfermentowane mleko (jogurt, maślanka), śmietana | 
                             | 
                    |
| Naturalne sery bez skórki lub z jadalną skórką i sery do pieczenia | 
                             | 
                    |
| Sery w całości na wagę | 
                             | 
                    |
| Przetworzone sery (sery topione), sery konserwowane w roztworze wody (mozzarella...) | 
                             | 
                    |
| Sery konserwowane w oleju | 
                             | 
                    |
| Mleko w proszku, w tym mleko dla niemowląt | 
                             | 
                    |
| Dressing | Sosy o wodnej konsystencji | 
                     | 
            
| Sosy o tłustej konsystencji (np. majonez, dressing, itp.) | 
                             | 
                    |
| Musztarda | 
                             | 
                    |
| Ocet | 
                             | 
                    |
| Mieszane przetwory spożywcze | Kanapki, tosty, pizze o dowolnej zawartości spożywczej z tłustymi substancjami na powierzchni | 
                     | 
            
| Kanapki, tosty z chleba, pizza zawierająca dowolny rodzaj żywności, ale bez substancji tłuszczowych na powierzchni | 
                             | 
                    |
| Zupy, sosy, wywary w każdej innej formie z tłustymi substancjami (włącznie z drożdżami) | 
                             | 
                    |
| Zupy, sosy, wywary w każdej innej formie bez tłustych substancji (włącznie z drożdżami) | 
                             | 
                    |
| Zupy, sosy, buliony w dowolnej postaci o tłustych charakterach (w tym drożdże) | 
                             | 
                    |
| Zupy, sosy, buliony w dowolnej postaci, ale bez cech tłuszczowych (w tym drożdży) | 
                             | 
                    |
| Smażone lub palone produkty pochodzenia roślinnego (smażone ziemniaki, frytki) | 
                             | 
                    |
| Smażone lub prażone produkty pochodzenia zwierzęcego | 
                             | 
                    |
| Inne | Suszona żywność z tłuszczowymi substancjami na powierzchni | 
                     | 
            
| Suszona żywność bez substancji tłuszczowych na powierzchni | 
                             | 
                    |
| Zioła, przyprawy, kawa i substytuty kawy, w granulkach lub proszku | 
                             | 
                    |
| Przyprawy i dodatki w oleju | 
                             | 
                    |
| Kakao w proszku | 
                             | 
                    |
| Kakao w paście | 
                             | 
                    |
| Skoncentrowane ekstrakty o zawartości alkoholu wynoszącej lub przekraczającej 6% obj. | 
                             | 
                    |
| Mrożona lub głęboko mrożona żywność | 
                             | 
                    |
| Lody | 
                             | 
                    
Więcej rękawic
        
    
    Harpon 326
Komfort i bezpieczeństwo podczas noszenia ciężkich, chropowatych i śliskich przedmiotów w środowisku bardzo agresywnym
        
            Nowość
        
    
    ALTO 405 ACTIVATED
Rękawice odporne na działanie płynów, wyposażone w antybakteryjną technologię Pylote, która ogranicza zanieczyszczenie krzyżowe wirusami i bakteriami. Wykonane z lateksu posiadającego certyfikat FSC®.
        
    
    Jersette 301
Maksymalny komfort podczas długotrwałej pracy w agresywnych środowiskach. Wykonane z lateksu posiadającego certyfikat FSC®.