Vital 177
Manualność i elastyczność dostosowana do kontaktu z żywnościa.
-
CAT. 3
0334
-
0010X
-
Type B
KPT
-
-
-
Dopuszczone do kontaktu z niektórymi rodzajami żywności zgodnie z rozporządzeniem europejskim (WE) 1935/2004. Więcej informacji poniżej.
Szczególne zalety
Komfort
- Doskonała chwytność: cienka rękawica z elastycznego materiału.
Wydajność
- Chlorowane wykończenie dla lepszej ochrony. manipulowanych produktów
Gwarantowana jakość
- Chlorowane wykończenie dla lepszej ochrony. manipulowanych produktów
- Nie zawiera silikonu, aby zapobiec powstawaniu śladów i defektów na blasze i szkle przed malowaniem
Troska o środowisko
- Mniej plastikowych odpadów dzięki optymalizacji pojedynczych opakowań
- Materiał z recyklingu w opakowaniu: 30 %
Zastosowanie
Przemysł mechaniczny
- Montaż drobnych nie zaolejonych części
Przemysł spożywczy
- Puszkowanie
- Produkcja sera
- Usuwanie kości z drobiu
- Przygotowywanie filetów z ryb
- Przygotowanie żywności
- Manipulowanie owocami i warzywami
Samorządy (Utrzymanie czystości)
- Praca z detergentami
- Utrzymanie czystości
Szczegóły produktu
| Materiał | Naturalny lateks |
|---|---|
| Kolor | niebieski |
| Wykończenie wewnętrzne | Chlorowana |
| Wykończenie zewnętrzne | Wytlaczana struktura |
| Długość (cm) | 31 |
| Grubość (mm) | 0.4 |
| Wielkość | 6 7 8 9 10 |
| Opakowanie | 1 para/worek 10 par/pudelko 100 par/karton |
Zestawienie żywności
Łączna klasyfikacja dotycząca kontaktu z żywnością
Znaczenie oznakowania kolorami
Jeśli pH , są nieodpowiednie.
| Napoje | Napoje bezalkoholowe lub napoje alkoholowe nieprzekraczające 6% obj., przeźroczyste |
|
|---|---|---|
| Napoje bezalkoholowe lub napoje alkoholowe o zawartości alkoholu mniejszej lub równej 6% obj. Mętne |
|
|
| Napoje alkoholowe o stężeniu alkoholu od 6% obj. i 20%. |
|
|
| Napoje alkoholowe o zawartości alkoholu powyżej 20%. |
|
|
| Zboża, skrobie, cukier, czekolada i produkty pochodnie | Skrobie, zboża, mąki, mączki, suchy makaron np. spaghetti i podobne produkty oraz świeże makarony |
|
| Herbatniki, ciasta, ciastka i inne produkty piekarnicze, produkty suche, cukrowe i cukiernicze w postaci stałej; bez substancji tłuszczowych |
|
|
| Herbatniki, ciasta, ciastka i inne produkty piekarskie i wyroby cukiernicze w postaci stałej; z substancjami tłuszczowymi, czekoladą, substytutami i produktami powlekanymi |
|
|
| Złożone przetwory spożywcze |
|
|
| Melasy, syropy cukrowe, miód |
|
|
| Produkty cukiernicze z tłustymi substancjami na powierzchni |
|
|
| Owoce, warzywa i produkty pochodnie | Owoce w całości, świeże lub schłodzone, nieobrane; suszone lub sproszkowane; orzechy w łupinach i prażone |
|
| Świeże warzywa, obrane lub pokrojone |
|
|
| Przetworzone: pokrojone, w formie przecieru, pasty lub konserwowane w roztworze wodnym, w tym w occie lub w solance |
|
|
| Przetworzone w alkoholu |
|
|
| Warzywa konserwowane w oleju |
|
|
| Owoce konserwowane w oleju |
|
|
| Orzechy w formie pasty lub kremu |
|
|
| Tłuszcze i oleje | Zwierzęce lub roślinne, naturalne lub przetworzone |
|
| Wodne emulsje w oleju (margaryna, masło) |
|
|
| Produkty zwierzęce i jaja | Skorupiaki i mięczaki bez naturalnej ochrony muszli, ryby konserwowane w roztworze wodnym |
|
| Skorupiaki i mięczaki bez naturalnej ochrony muszli, ryby konserwowane w oleju, produkty mięsne marynowane w oleju |
|
|
| Świeże skorupiaki i mięczaki w muszlach |
|
|
| Świeże ryby, chłodzone, solone, wędzone lub w formie pasty |
|
|
| Mięso dowolnego pochodzenia zwierzęcego, świeże, chłodzone, solone, wędzone, w formie pasty lub kremu. |
|
|
| Konserwowane i częściowo konserwowane mięso w roztworze wodnym |
|
|
| Konserwowane i częściowo konserwowane mięso w oleju |
|
|
| Jajka, żółtka, białka w proszku lub formie suszonej lub mrożonej |
|
|
| Jajka, żółtka, białka w formie płynnej lub gotowanej |
|
|
| Nabiał | Mleko tłuste, odtłuszczone lub częściowo sproszkowane |
|
| Sfermentowane mleko (jogurt, maślanka), śmietana |
|
|
| Naturalne sery bez skórki lub z jadalną skórką i sery do pieczenia |
|
|
| Sery w całości na wagę |
|
|
| Przetworzone sery (sery topione), sery konserwowane w roztworze wody (mozzarella...) |
|
|
| Sery konserwowane w oleju |
|
|
| Mleko w proszku, w tym mleko dla niemowląt |
|
|
| Dressing | Sosy o wodnej konsystencji |
|
| Sosy o tłustej konsystencji (np. majonez, dressing, itp.) |
|
|
| Musztarda |
|
|
| Ocet |
|
|
| Mieszane przetwory spożywcze | Kanapki, tosty, pizze o dowolnej zawartości spożywczej z tłustymi substancjami na powierzchni |
|
| Kanapki, tosty z chleba, pizza zawierająca dowolny rodzaj żywności, ale bez substancji tłuszczowych na powierzchni |
|
|
| Zupy, sosy, wywary w każdej innej formie z tłustymi substancjami (włącznie z drożdżami) |
|
|
| Zupy, sosy, wywary w każdej innej formie bez tłustych substancji (włącznie z drożdżami) |
|
|
| Zupy, sosy, buliony w dowolnej postaci o tłustych charakterach (w tym drożdże) |
|
|
| Zupy, sosy, buliony w dowolnej postaci, ale bez cech tłuszczowych (w tym drożdży) |
|
|
| Smażone lub palone produkty pochodzenia roślinnego (smażone ziemniaki, frytki) |
|
|
| Smażone lub prażone produkty pochodzenia zwierzęcego |
|
|
| Inne | Suszona żywność z tłuszczowymi substancjami na powierzchni |
|
| Suszona żywność bez substancji tłuszczowych na powierzchni |
|
|
| Zioła, przyprawy, kawa i substytuty kawy, w granulkach lub proszku |
|
|
| Przyprawy i dodatki w oleju |
|
|
| Kakao w proszku |
|
|
| Kakao w paście |
|
|
| Skoncentrowane ekstrakty o zawartości alkoholu wynoszącej lub przekraczającej 6% obj. |
|
|
| Mrożona lub głęboko mrożona żywność |
|
|
| Lody |
|
Tabela odporności na czynniki chemiczne
Klasyfikacja ochrony chemicznej
Klasyfikacja ochrony jest określana po uwzględnieniu efektów zarówno przenikania, jak i uszkodzenia, by zapewnić użytkownikom odpowiednie informacje dotyczące używania naszych produktów dla ochrony przed działaniem produktów chemicznych.
Znaczenie kolorów:
Dane z testów chemicznych i ogólna ocena ochrony chemicznej nie powinny być stosowane jako bezwzględna podstawa wyboru rękawic. Rzeczywiste warunki użytkowania mogą zmieniać wymagane właściwości rękawic w kontrolowanych warunkach badań laboratoryjnych. Czynniki inne niż czas kontaktu chemicznego
| Produkt chemiczny | CAS # | Czas przenikania (minut) |
Poziom przenikania |
Standard | Poziom uszkodzenia |
Klasyfikacja |
|---|---|---|---|---|---|---|
| 2-butoksyetanol (butyl Cellusolve) 99% | 111-76-2 | 21 | 1 | ASTM F739 | 4 |
|
| 2-etoksyetanol (Cellosolve) 99% | 110-80-5 | 27 | 1 | ASTM F739 | 4 |
|
| 2-propanol (izopropanol) 99% | 67-63-0 | 15 | 1 | EN 374-3:2003 | 4 |
|
| aceton 99% | 67-64-1 | 7 | 0 | ASTM F739 | 3 |
|
| aldehyd octowy 99% | 75-07-0 | 5 | 0 | ASTM F739 | 4 |
|
| anilina 99% | 62-53-3 | 67 | 3 | ASTM F739 | 4 |
|
| diizocyjanian toluenu (TDI) 80% | 584-84-9 | >480 | 6 | ASTM F739 | 3 |
|
| dimetyloformamid 99% | 68-12-2 | 12 | 1 | EN 374-3:2003 | 4 |
|
| etanol 95% | 64-17-5 | 14 | 1 | EN 374-3:2003 | 4 |
|
| fenol 85% | 108-95-2 | 77 | 3 | ASTM F739 | 4 |
|
| formaldehyd 37% | 50-00-0 | >480 | 6 | EN 16523-1:2015 | 2 |
|
| glikol etylenowy 99% | 107-21-1 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
| hydrazyna 70% | 302-01-2 | 115 | 3 | ASTM F739 | 4 |
|
| keton metylowo-etylowy (2-butanon) 99% | 78-93-3 | 2 | 0 | EN 374-3:2003 | 2 |
|
| kwas (orto)fosforowy 75% | 7664-38-2 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
| kwas (orto)fosforowy 85% | 7664-38-2 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
| kwas azotowy 10% | 7697-37-2 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
| kwas azotowy 20% | 7697-37-2 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
| kwas azotowy 40% | 7697-37-2 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
| kwas azotowy 50% | 7697-37-2 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
| kwas chlorowodorowy 10% | 7647-01-0 | >480 | 6 | EN 374-3:2003 | 4 |
|
| kwas chlorowodorowy 35% | 7647-01-0 | >480 | 6 | EN 374-3:2003 | 4 |
|
| kwas chlorowodorowy 37% | 7647-01-0 | 43 | 2 | ASTM F739 | 4 |
|
| kwas octowy 50% | 64-19-7 | 139 | 4 | EN 16523-1:2015 | 4 |
|
| kwas octowy 99% | 64-19-7 | 8 | 0 | EN 374-3:2003 | 4 |
|
| kwas siarkowy 10% | 7664-93-9 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
| kwas siarkowy 40% | 7664-93-9 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
| kwas siarkowy 50% | 7664-93-9 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
| m-krezol 97% | 108-39-4 | 145 | 4 | ASTM F739 | 4 |
|
| metanol 99% | 67-56-1 | 7 | 0 | EN 374-3:2003 | 4 |
|
| N-metylo-2-pirolidon 99% | 872-50-4 | 17 | 1 | EN 374-3:2003 | 4 |
|
| N-N dimetyloacetamid 99% | 127-19-5 | 39 | 2 | ASTM F739 | 4 |
|
| nadtlenek wodoru 30% | 7722-84-1 | >480 | 6 | EN 16523-1:2015 | 4 |
|
| octan 2-etoksyetylu (octan Cellosolve) 99% | 111-15-9 | 15 | 1 | ASTM F739 | 3 |
|
| roztwór wodorotlenku amonu 29% | 1336-21-6 | 16 | 1 | ASTM F739 | 4 |
|
| Skydrol LD-4 Mieszanina | NA | 60 | 2 | ASTM F739 | NT |
|
| sulfotlenek dimetylu 99% | 67-68-5 | 216 | 4 | ASTM F739 | 4 |
|
| trietanoloamina 98% | 102-71-6 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
| wodorotlenek potasu 50% | 1310-58-3 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
| wodorotlenek sodu 20% | 1310-73-2 | >480 | 6 | EN 374-3:2003 | 4 |
|
| wodorotlenek sodu 40% | 1310-73-2 | >480 | 6 | EN 16523-1:2015 | 4 |
|
| wodorotlenek sodu 50% | 1310-73-2 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 |
|
* wyniki nie są znormalizowane
Więcej rękawic
Jersette 308
Maksymalny komfort przy długotrwałych pracach w agresywnym środowisku.
Jersette 301
Maksymalny komfort podczas długotrwałej pracy w agresywnych środowiskach. Wykonane z lateksu posiadającego certyfikat FSC®.