Ochrona przed przecięciem

KryTech 692

Komfort, miękkość i wysoka zręczność dzięki zastosowaniu ściegu 18. Możliwość obsługi ekranów dotykowych. Odporność na przecięcie na poziomie B Rękawice zapewniające dobrą widoczność na stanowisku pracy.

  • CAT. 2 Cat. 2
  • Zagrożenia mechaniczne EN 388 3X42B
  • ANSI cut A2
  • ISO 13997:
    9.1N (928g)
  • Alimentarity

    Dopuszczone do kontaktu ze wszystkimi rodzajami żywności zgodnie z rozporządzeniem europejskim (WE) 1935/2004.


Ochrona przed przecięciem

  • Poziom nacięcia łatwy do zidentyfikowania dzięki oznaczeniu z tyłu rękawicy

Trwałość

  • Wydłużony okres eksploatacji rękawic i lepsza ochrona dzięki wzmocnieniu rozwidlenia pomiędzy kciukiem i palcem wskazującym, które chroni rękawicę przed szybkim uszkodzeniem w tym wysoce wyeksponowanym obszarze

Ochrona skóry

  • Bez szkodliwych substancji: bez DMF

Nadaje się do ekranu dotykowego

  • Może być używana do obsługi urządzeń dotykowych i ekranów dotykowych

Gwarantowana jakość

  • Wolne od silikonu dla uniknięcia defektów na elementach lakierowanych
  • Bez silikonu w celu zapobiegania śladom, skazom na powierzchni blachy i szkła

Pranie

  • Można prać jeden raz w temperaturze 40°C bez żadnych zmian w wydajności*.

Dodatkowe korzyści

  • Wskaźnik 18 dla lepszej zręczności

Przemysł samochodowy i mechaniczny

  • Montaż drobnych części
  • Montaż drobnych części nie pokrytych smarem
  • Montaż samochodów
  • Manipulowanie częściami metalowymi
  • Serwisowanie części mechanicznych
  • Montaż elementów precyzyjnych
  • Precyzyjne prace mechaniczne

Przemysł spożywczy

Budownictwo (prace wykończeniowe)

  • Instalowanie szkieletów stalowych
  • Montaż
  • Skręcanie elementów

Budownictwo (dekarstwo, glazurnicze)

  • Prace glazurnicze

Budownictwo (instalacje co i gazowe)

  • Manipulowanie elementami metalowymi

Inne przemysły

  • Pakowanie
  • Magazynowanie i przejmowanie towarów

Transport, logistyka

  • Obsługa sprzetu manipulacyjnego
  • Przygotowywanie zamówień

Przemysł papierniczy

Materiał Pianka nitrylowa
Kolor żółty
Wykończenie wewnętrzne Bezszwowa dziana podpora tekstylna z HDPE i włókien kompozytowych
Wykończenie zewnętrzne
Długość (cm) 24-29
Wielkość 6 7 8 9 10 11
Opakowanie 1 para/worek
12 par/worek
48 par/karton

Łączna klasyfikacja dotycząca kontaktu z żywnością

Napoje Napoje bezalkoholowe lub napoje alkoholowe nieprzekraczające 6% obj., przeźroczyste
Napoje bezalkoholowe lub napoje alkoholowe o zawartości alkoholu mniejszej lub równej 6% obj. Mętne
Napoje alkoholowe o stężeniu alkoholu od 6% obj. i 20%.
Napoje alkoholowe o zawartości alkoholu powyżej 20%.
Zboża, skrobie, cukier, czekolada i produkty pochodnie Skrobie, zboża, mąki, mączki, suchy makaron np. spaghetti i podobne produkty oraz świeże makarony
Herbatniki, ciasta, ciastka i inne produkty piekarnicze, produkty suche, cukrowe i cukiernicze w postaci stałej; bez substancji tłuszczowych
Herbatniki, ciasta, ciastka i inne produkty piekarskie i wyroby cukiernicze w postaci stałej; z substancjami tłuszczowymi, czekoladą, substytutami i produktami powlekanymi
Złożone przetwory spożywcze
Melasy, syropy cukrowe, miód
Produkty cukiernicze z tłustymi substancjami na powierzchni
Owoce, warzywa i produkty pochodnie Owoce w całości, świeże lub schłodzone, nieobrane; suszone lub sproszkowane; orzechy w łupinach i prażone
Świeże warzywa, obrane lub pokrojone
Przetworzone: pokrojone, w formie przecieru, pasty lub konserwowane w roztworze wodnym, w tym w occie lub w solance
Przetworzone w alkoholu
Warzywa konserwowane w oleju
Owoce konserwowane w oleju
Orzechy w formie pasty lub kremu
Tłuszcze i oleje Zwierzęce lub roślinne, naturalne lub przetworzone
Wodne emulsje w oleju (margaryna, masło)
Produkty zwierzęce i jaja Skorupiaki i mięczaki bez naturalnej ochrony muszli, ryby konserwowane w roztworze wodnym
Skorupiaki i mięczaki bez naturalnej ochrony muszli, ryby konserwowane w oleju, produkty mięsne marynowane w oleju
Świeże skorupiaki i mięczaki w muszlach
Świeże ryby, chłodzone, solone, wędzone lub w formie pasty
Mięso dowolnego pochodzenia zwierzęcego, świeże, chłodzone, solone, wędzone, w formie pasty lub kremu.
Konserwowane i częściowo konserwowane mięso w roztworze wodnym
Konserwowane i częściowo konserwowane mięso w oleju
Jajka, żółtka, białka w proszku lub formie suszonej lub mrożonej
Jajka, żółtka, białka w formie płynnej lub gotowanej
Nabiał Mleko tłuste, odtłuszczone lub częściowo sproszkowane
Sfermentowane mleko (jogurt, maślanka), śmietana
Naturalne sery bez skórki lub z jadalną skórką i sery do pieczenia
Sery w całości na wagę
Przetworzone sery (sery topione), sery konserwowane w roztworze wody (mozzarella...)
Sery konserwowane w oleju
Mleko w proszku, w tym mleko dla niemowląt
Dressing Sosy o wodnej konsystencji
Sosy o tłustej konsystencji (np. majonez, dressing, itp.)
Musztarda
Ocet
Mieszane przetwory spożywcze Kanapki, tosty, pizze o dowolnej zawartości spożywczej z tłustymi substancjami na powierzchni
Kanapki, tosty z chleba, pizza zawierająca dowolny rodzaj żywności, ale bez substancji tłuszczowych na powierzchni
Zupy, sosy, wywary w każdej innej formie z tłustymi substancjami (włącznie z drożdżami)
Zupy, sosy, wywary w każdej innej formie bez tłustych substancji (włącznie z drożdżami)
Zupy, sosy, buliony w dowolnej postaci o tłustych charakterach (w tym drożdże)
Zupy, sosy, buliony w dowolnej postaci, ale bez cech tłuszczowych (w tym drożdży)
Smażone lub palone produkty pochodzenia roślinnego (smażone ziemniaki, frytki)
Smażone lub prażone produkty pochodzenia zwierzęcego
Inne Suszona żywność z tłuszczowymi substancjami na powierzchni
Suszona żywność bez substancji tłuszczowych na powierzchni
Zioła, przyprawy, kawa i substytuty kawy, w granulkach lub proszku
Przyprawy i dodatki w oleju
Kakao w proszku
Kakao w paście
Skoncentrowane ekstrakty o zawartości alkoholu wynoszącej lub przekraczającej 6% obj.
Mrożona lub głęboko mrożona żywność
Lody

Masz pytanie? Skontaktuj się z nami!

Jeśli masz pytanie, potrzebujesz próbki lub chciałbyś uzyskać więcej informacji technicznych na temat naszych rękawic i ich zastosowania.

Skontaktuj się z nami

Więcej rękawic

KryTech 694 Nowość
Ochrona przed przecięciem

KryTech 694

Komfort, miękkość i wysoka zręczność dzięki zastosowaniu ściegu 18. Możliwość obsługi ekranów dotykowych. Odporność na przecięcie na poziomie D. Rękawice zapewniające dobrą widoczność na stanowisku pracy.

KryTech 582
Ochrona przed przecięciem

KryTech 582

Specjalne pokrycie nitrylowe Chwyt i Szczelność. Szczelność w środowisku zaolejonym

KryTech 532
Ochrona przed przecięciem

KryTech 532

Niezwykle wygodne i bardzo praktyczne zabezpieczenie