Ultrane 541
Wygoda, elastyczność i wysoka manualność bez kompromisów w zakresie oddychalności i trwałości
-
CAT. 2
-
4121A
-
X1XXXX
-
ISO 13997:
2.5N (255g) -
Dopuszczone do kontaktu ze wszystkimi rodzajami żywności zgodnie z rozporządzeniem europejskim (WE) 1935/2004.
Szczególne zalety
Komfort
- Wygoda: wysoka elastyczność, manualność na opuszkach palców, potwierdzona oddychalność
Trwałość
- Odporność: wydłużony czas użytkowania dzięki własnemu, ekskluzywnemu procesowi. Odporna na ścieranie powłoka.
Ochrona skóry
- Wolne od szkodliwych substancji: STANDARD 100 firmy OEKO-TEX®, bez DMF
- Zatwierdzony dermatologicznie
Gwarantowana jakość
- Nie zawiera silikonu, aby zapobiec powstawaniu śladów i defektów na blasze i szkle przed malowaniem
Pranie
- Można prać jeden raz w temperaturze 40°C bez żadnych zmian w wydajności*.
Dodatkowe korzyści
- also available without marking on the back of the glove
Zastosowanie
Przemysł samochodowy i mechaniczny
- Montaż drobnych części
- Montaż samochodów
- Mocowanie drobnych śrub i elementów mocujących
- Serwisowanie części mechanicznych
- Montaż elementów precyzyjnych
- Precyzyjne prace mechaniczne
Przemysł spożywczy
- Manipulowanie produktami żywnościowymi
Inne przemysły
- Pakowanie
- Magazynowanie i przejmowanie towarów
Transport, logistyka
Produkcja
Konserwacja przemysłowa
- Konserwacja mechaniczna
Instalacja wyposażenia przemysłowego
Sprzęt Gospodarstwa Domowego
Technologia

Technologia powłok o wysokiej wydajności, która maksymalizuje komfort i pozwala dłoni oddychać, zapewniając jednocześnie maksymalną trwałość.
Szczegóły produktu
| Materiał | Pianka nitrylowa piaskowana |
|---|---|
| Kolor | czarny |
| Wykończenie wewnętrzne | Wklad tekstylny bez szwów |
| Wykończenie zewnętrzne | Wzmocniony chwyt |
| Długość (cm) | 22-28 |
| Wielkość | 6 7 8 9 10 11 |
| Opakowanie | 12 par/worek 96 par/karton |
Zestawienie żywności
Łączna klasyfikacja dotycząca kontaktu z żywnością
Znaczenie oznakowania kolorami
Odpowiednie do kontaktu z tym rodzajem żywności.
Jeśli pH > 4,5, są odpowiednie do kontaktu z tym rodzajem żywności.
Jeśli pH , są nieodpowiednie.
Jeśli pH , są nieodpowiednie.
Nieodpowiednie do kontaktu z tym rodzajem żywności.
Nie przetestowano dla żywności tego typu.
| Napoje | Napoje bezalkoholowe lub napoje alkoholowe nieprzekraczające 6% obj., przeźroczyste |
|
|---|---|---|
| Napoje bezalkoholowe lub napoje alkoholowe o zawartości alkoholu mniejszej lub równej 6% obj. Mętne |
|
|
| Napoje alkoholowe o stężeniu alkoholu od 6% obj. i 20%. |
|
|
| Napoje alkoholowe o zawartości alkoholu powyżej 20%. |
|
|
| Zboża, skrobie, cukier, czekolada i produkty pochodnie | Skrobie, zboża, mąki, mączki, suchy makaron np. spaghetti i podobne produkty oraz świeże makarony |
|
| Herbatniki, ciasta, ciastka i inne produkty piekarnicze, produkty suche, cukrowe i cukiernicze w postaci stałej; bez substancji tłuszczowych |
|
|
| Herbatniki, ciasta, ciastka i inne produkty piekarskie i wyroby cukiernicze w postaci stałej; z substancjami tłuszczowymi, czekoladą, substytutami i produktami powlekanymi |
|
|
| Złożone przetwory spożywcze |
|
|
| Melasy, syropy cukrowe, miód |
|
|
| Produkty cukiernicze z tłustymi substancjami na powierzchni |
|
|
| Owoce, warzywa i produkty pochodnie | Owoce w całości, świeże lub schłodzone, nieobrane; suszone lub sproszkowane; orzechy w łupinach i prażone |
|
| Świeże warzywa, obrane lub pokrojone |
|
|
| Przetworzone: pokrojone, w formie przecieru, pasty lub konserwowane w roztworze wodnym, w tym w occie lub w solance |
|
|
| Przetworzone w alkoholu |
|
|
| Warzywa konserwowane w oleju |
|
|
| Owoce konserwowane w oleju |
|
|
| Orzechy w formie pasty lub kremu |
|
|
| Tłuszcze i oleje | Zwierzęce lub roślinne, naturalne lub przetworzone |
|
| Wodne emulsje w oleju (margaryna, masło) |
|
|
| Produkty zwierzęce i jaja | Skorupiaki i mięczaki bez naturalnej ochrony muszli, ryby konserwowane w roztworze wodnym |
|
| Skorupiaki i mięczaki bez naturalnej ochrony muszli, ryby konserwowane w oleju, produkty mięsne marynowane w oleju |
|
|
| Świeże skorupiaki i mięczaki w muszlach |
|
|
| Świeże ryby, chłodzone, solone, wędzone lub w formie pasty |
|
|
| Mięso dowolnego pochodzenia zwierzęcego, świeże, chłodzone, solone, wędzone, w formie pasty lub kremu. |
|
|
| Konserwowane i częściowo konserwowane mięso w roztworze wodnym |
|
|
| Konserwowane i częściowo konserwowane mięso w oleju |
|
|
| Jajka, żółtka, białka w proszku lub formie suszonej lub mrożonej |
|
|
| Jajka, żółtka, białka w formie płynnej lub gotowanej |
|
|
| Nabiał | Mleko tłuste, odtłuszczone lub częściowo sproszkowane |
|
| Sfermentowane mleko (jogurt, maślanka), śmietana |
|
|
| Naturalne sery bez skórki lub z jadalną skórką i sery do pieczenia |
|
|
| Sery w całości na wagę |
|
|
| Przetworzone sery (sery topione), sery konserwowane w roztworze wody (mozzarella...) |
|
|
| Sery konserwowane w oleju |
|
|
| Mleko w proszku, w tym mleko dla niemowląt |
|
|
| Dressing | Sosy o wodnej konsystencji |
|
| Sosy o tłustej konsystencji (np. majonez, dressing, itp.) |
|
|
| Musztarda |
|
|
| Ocet |
|
|
| Mieszane przetwory spożywcze | Kanapki, tosty, pizze o dowolnej zawartości spożywczej z tłustymi substancjami na powierzchni |
|
| Kanapki, tosty z chleba, pizza zawierająca dowolny rodzaj żywności, ale bez substancji tłuszczowych na powierzchni |
|
|
| Zupy, sosy, wywary w każdej innej formie z tłustymi substancjami (włącznie z drożdżami) |
|
|
| Zupy, sosy, wywary w każdej innej formie bez tłustych substancji (włącznie z drożdżami) |
|
|
| Zupy, sosy, buliony w dowolnej postaci o tłustych charakterach (w tym drożdże) |
|
|
| Zupy, sosy, buliony w dowolnej postaci, ale bez cech tłuszczowych (w tym drożdży) |
|
|
| Smażone lub palone produkty pochodzenia roślinnego (smażone ziemniaki, frytki) |
|
|
| Smażone lub prażone produkty pochodzenia zwierzęcego |
|
|
| Inne | Suszona żywność z tłuszczowymi substancjami na powierzchni |
|
| Suszona żywność bez substancji tłuszczowych na powierzchni |
|
|
| Zioła, przyprawy, kawa i substytuty kawy, w granulkach lub proszku |
|
|
| Przyprawy i dodatki w oleju |
|
|
| Kakao w proszku |
|
|
| Kakao w paście |
|
|
| Skoncentrowane ekstrakty o zawartości alkoholu wynoszącej lub przekraczającej 6% obj. |
|
|
| Mrożona lub głęboko mrożona żywność |
|
|
| Lody |
|
Więcej rękawic
Ochrona podczas czynności manipulacyjnych
Ultrane 526
Przeznaczone do pracy w obecności dużych ilości olejów: pewny chwyt, ochrona skóry i wytrzymałe końcówki palców
Ochrona podczas czynności manipulacyjnych
Ultrane 550
Niedoścignione pod względem precyzji w koncówkach palców
Ochrona podczas czynności manipulacyjnych
Ultrane 510
Optymalny komfort, oddychalność i wytrzymałość