Ultranitril 475
Dobra wrażliwość dotyku oraz standardowa ochrona chemiczna
- 
                    
    
        CAT. 3
    
    
        
    
    
        0334
    
    
                 - 
                    
    
    
        
    
    
        3001X
    
    
                 - 
                    
    
        Type B
    
    
        
    
    
        JOT
    
    
                 - 
                    
    
    
        
    
    
    
                 - 
                    
    
    
        
    
    
    
        Dopuszczone do kontaktu ze wszystkimi rodzajami żywności zgodnie z rozporządzeniem europejskim (WE) 1935/2004.
 
Szczególne zalety
                        
                        Komfort
                    
                    - Doskonała chwytność dzięki elastyczności rękawicy
 
                        
                        Wydajność
                    
                    - Dobra chwytność śliskich przedmiotów dzięki wytloczonej strukturze
 
                        
                        Ochrona skóry
                    
                    - Zalecane dla osób uczulonych na proteiny w naturalnym lateksie
 
                        
                        Zgodność z żywnością
                    
                    - Poprzednia nazwa: Optinit 472
 
                        
                        Gwarantowana jakość
                    
                    - Nie zawiera silikonu, aby zapobiec powstawaniu śladów i defektów na blasze i szkle przed malowaniem
 
                        
                        Troska o środowisko
                    
                    - Optymalizacja opakowań z tworzyw sztucznych
 - Materiał z recyklingu w opakowaniu: 30 %
 
Zastosowanie
Przemysł spożywczy
- Cięcie mięsa i ryb
 - Manipulowanie produktami żywnościowymi
 - Przygotowanie żywności
 - Manipulowanie owocami i warzywami
 
Szczegóły produktu
| Materiał | Nitryl | 
|---|---|
| Kolor | niebieski | 
| Wykończenie wewnętrzne | Flokowana | 
| Wykończenie zewnętrzne | Wytlaczana struktura | 
| Długość (cm) | 31 | 
| Grubość (mm) | 0.34 | 
| Wielkość | 6 7 8 9 10 | 
| Opakowanie | 1 para/worek 12 par/worek 72 par/karton  | 
                
Zestawienie żywności
Łączna klasyfikacja dotycząca kontaktu z żywnością
Znaczenie oznakowania kolorami
Jeśli pH , są nieodpowiednie.
| Napoje | Napoje bezalkoholowe lub napoje alkoholowe nieprzekraczające 6% obj., przeźroczyste | 
                     | 
            
|---|---|---|
| Napoje bezalkoholowe lub napoje alkoholowe o zawartości alkoholu mniejszej lub równej 6% obj. Mętne | 
                             | 
                    |
| Napoje alkoholowe o stężeniu alkoholu od 6% obj. i 20%. | 
                             | 
                    |
| Napoje alkoholowe o zawartości alkoholu powyżej 20%. | 
                             | 
                    |
| Zboża, skrobie, cukier, czekolada i produkty pochodnie | Skrobie, zboża, mąki, mączki, suchy makaron np. spaghetti i podobne produkty oraz świeże makarony | 
                     | 
            
| Herbatniki, ciasta, ciastka i inne produkty piekarnicze, produkty suche, cukrowe i cukiernicze w postaci stałej; bez substancji tłuszczowych | 
                             | 
                    |
| Herbatniki, ciasta, ciastka i inne produkty piekarskie i wyroby cukiernicze w postaci stałej; z substancjami tłuszczowymi, czekoladą, substytutami i produktami powlekanymi | 
                             | 
                    |
| Złożone przetwory spożywcze | 
                             | 
                    |
| Melasy, syropy cukrowe, miód | 
                             | 
                    |
| Produkty cukiernicze z tłustymi substancjami na powierzchni | 
                             | 
                    |
| Owoce, warzywa i produkty pochodnie | Owoce w całości, świeże lub schłodzone, nieobrane; suszone lub sproszkowane; orzechy w łupinach i prażone | 
                     | 
            
| Świeże warzywa, obrane lub pokrojone | 
                             | 
                    |
| Przetworzone: pokrojone, w formie przecieru, pasty lub konserwowane w roztworze wodnym, w tym w occie lub w solance | 
                             | 
                    |
| Przetworzone w alkoholu | 
                             | 
                    |
| Warzywa konserwowane w oleju | 
                             | 
                    |
| Owoce konserwowane w oleju | 
                             | 
                    |
| Orzechy w formie pasty lub kremu | 
                             | 
                    |
| Tłuszcze i oleje | Zwierzęce lub roślinne, naturalne lub przetworzone | 
                     | 
            
| Wodne emulsje w oleju (margaryna, masło) | 
                             | 
                    |
| Produkty zwierzęce i jaja | Skorupiaki i mięczaki bez naturalnej ochrony muszli, ryby konserwowane w roztworze wodnym | 
                     | 
            
| Skorupiaki i mięczaki bez naturalnej ochrony muszli, ryby konserwowane w oleju, produkty mięsne marynowane w oleju | 
                             | 
                    |
| Świeże skorupiaki i mięczaki w muszlach | 
                             | 
                    |
| Świeże ryby, chłodzone, solone, wędzone lub w formie pasty | 
                             | 
                    |
| Mięso dowolnego pochodzenia zwierzęcego, świeże, chłodzone, solone, wędzone, w formie pasty lub kremu. | 
                             | 
                    |
| Konserwowane i częściowo konserwowane mięso w roztworze wodnym | 
                             | 
                    |
| Konserwowane i częściowo konserwowane mięso w oleju | 
                             | 
                    |
| Jajka, żółtka, białka w proszku lub formie suszonej lub mrożonej | 
                             | 
                    |
| Jajka, żółtka, białka w formie płynnej lub gotowanej | 
                             | 
                    |
| Nabiał | Mleko tłuste, odtłuszczone lub częściowo sproszkowane | 
                     | 
            
| Sfermentowane mleko (jogurt, maślanka), śmietana | 
                             | 
                    |
| Naturalne sery bez skórki lub z jadalną skórką i sery do pieczenia | 
                             | 
                    |
| Sery w całości na wagę | 
                             | 
                    |
| Przetworzone sery (sery topione), sery konserwowane w roztworze wody (mozzarella...) | 
                             | 
                    |
| Sery konserwowane w oleju | 
                             | 
                    |
| Mleko w proszku, w tym mleko dla niemowląt | 
                             | 
                    |
| Dressing | Sosy o wodnej konsystencji | 
                     | 
            
| Sosy o tłustej konsystencji (np. majonez, dressing, itp.) | 
                             | 
                    |
| Musztarda | 
                             | 
                    |
| Ocet | 
                             | 
                    |
| Mieszane przetwory spożywcze | Kanapki, tosty, pizze o dowolnej zawartości spożywczej z tłustymi substancjami na powierzchni | 
                     | 
            
| Kanapki, tosty z chleba, pizza zawierająca dowolny rodzaj żywności, ale bez substancji tłuszczowych na powierzchni | 
                             | 
                    |
| Zupy, sosy, wywary w każdej innej formie z tłustymi substancjami (włącznie z drożdżami) | 
                             | 
                    |
| Zupy, sosy, wywary w każdej innej formie bez tłustych substancji (włącznie z drożdżami) | 
                             | 
                    |
| Zupy, sosy, buliony w dowolnej postaci o tłustych charakterach (w tym drożdże) | 
                             | 
                    |
| Zupy, sosy, buliony w dowolnej postaci, ale bez cech tłuszczowych (w tym drożdży) | 
                             | 
                    |
| Smażone lub palone produkty pochodzenia roślinnego (smażone ziemniaki, frytki) | 
                             | 
                    |
| Smażone lub prażone produkty pochodzenia zwierzęcego | 
                             | 
                    |
| Inne | Suszona żywność z tłuszczowymi substancjami na powierzchni | 
                     | 
            
| Suszona żywność bez substancji tłuszczowych na powierzchni | 
                             | 
                    |
| Zioła, przyprawy, kawa i substytuty kawy, w granulkach lub proszku | 
                             | 
                    |
| Przyprawy i dodatki w oleju | 
                             | 
                    |
| Kakao w proszku | 
                             | 
                    |
| Kakao w paście | 
                             | 
                    |
| Skoncentrowane ekstrakty o zawartości alkoholu wynoszącej lub przekraczającej 6% obj. | 
                             | 
                    |
| Mrożona lub głęboko mrożona żywność | 
                             | 
                    |
| Lody | 
                             | 
                    
Tabela odporności na czynniki chemiczne
Klasyfikacja ochrony chemicznej
Klasyfikacja ochrony jest określana po uwzględnieniu efektów zarówno przenikania, jak i uszkodzenia, by zapewnić użytkownikom odpowiednie informacje dotyczące używania naszych produktów dla ochrony przed działaniem produktów chemicznych.
Znaczenie kolorów:
Dane z testów chemicznych i ogólna ocena ochrony chemicznej nie powinny być stosowane jako bezwzględna podstawa wyboru rękawic. Rzeczywiste warunki użytkowania mogą zmieniać wymagane właściwości rękawic w kontrolowanych warunkach badań laboratoryjnych. Czynniki inne niż czas kontaktu chemicznego
| Produkt chemiczny | CAS # | Czas przenikania (minut)  | 
            Poziom przenikania  | 
            Standard | Poziom uszkodzenia  | 
            Klasyfikacja | 
|---|---|---|---|---|---|---|
| dietyloamina 98% | 109-89-7 | 16 | 1 | ASTM F739 | NT | 
                     | 
            
| dimetyloformamid 99% | 68-12-2 | 11 | 1 | ASTM F739 | 1 | 
                     | 
            
| dwusiarczek węgla 99% | 75-15-0 | 4 | 0 | ASTM F739 | NT | 
                     | 
            
| formaldehyd 37% | 50-00-0 | >480 | 6 | EN 16523-1:2015 | 3 | 
                     | 
            
| kwas siarkowy 96% | 7664-93-9 | 30 | 1 | EN 374-3:2003 | 1 | 
                     | 
            
| metanol 99% | 67-56-1 | 14 | 1 | EN 374-3:2003 | 4 | 
                     | 
            
| n-heksan 95% | 110-54-3 | >480 | 6 | ASTM F739 | 4 | 
                     | 
            
| n-heptan 99% | 142-82-5 | >480 | 6 | EN 374-3:2003 | 4 | 
                     | 
            
| nadtlenek wodoru 30% | 7722-84-1 | >480 | 6 | EN 16523-1:2015 | NT | 
                     | 
            
| nitrobenzen 99% | 98-95-3 | 20 | 1 | ASTM F739 | NT | 
                     | 
            
| roztwór wodorotlenku amonu 25% | 1336-21-6 | 136 | 4 | EN 16523-1:2015 | 4 | 
                     | 
            
| tetrachloroetylen (perchloroetylen) 99% | 127-18-4 | 52 | 2 | ASTM F739 | NT | 
                     | 
            
| tetrahydrofuran 99% | 109-99-9 | 4 | 0 | ASTM F739 | NT | 
                     | 
            
| toluen 99% | 108-88-3 | 9 | 0 | ASTM F739 | NT | 
                     | 
            
| wodorotlenek sodu 20% | 1310-73-2 | >480 | 6 | EN 374-3:2003 | 4 | 
                     | 
            
| wodorotlenek sodu 40% | 1310-73-2 | >480 | 6 | EN 374-3:2003 | 4 | 
                     | 
            
| wodorotlenek sodu 50% | 1310-73-2 | >480 | 6 | EN 374-3:2003 | 4 | 
                     | 
            
* wyniki nie są znormalizowane
Więcej rękawic
        
    
    UltraNeo 420
Wyjątkowa elastyczność zapewniająca swobodę ruchów oraz standardową ochronę chemiczną
        
    
    Alto 260
Dobry kompromis pomiędzy manualnością i ochroną chemiczną przy długotrwałym użytkowaniu rękawicy