
Představujeme naši novou rukavici grip & proof
Nowy Krytech 574: ochrona przed przecięciem z doskonałym chwytem i zręcznością w zaolejonych warunkach.
Odkryj nasze NOWE narzędzie do doboru rękawic chemoodpornych! 4 kroki, by znaleźć rękawice dopasowane do Twoich potrzeb
Mapa Professional prezentuje pełną gamę rękawic z certyfikatem do kontaktu z żywnością, przeznaczoną do różnych zadań w branży spożywczej: produkcji, przetwórstwa, dystrybucji oraz gastronomii.
W Mapa Professional nieustannie dążymy do oferowania rozwiązań zgodnych z rygorystycznymi przepisami dotyczącymi rękawic ochronnych. Dlatego z dumą ogłaszamy rozszerzenie naszej oferty rękawic odpowiednich do kontaktu z żywnością!
Niezależnie od tego, czy chodzi o względy higieniczne, ochronę dłoni, czy zapobieganie zanieczyszczeniu żywności, rękawice są niezbędne na różnych etapach procesu produkcji żywności. Z tego powodu w Mapa Professional włączyliśmy do tej gamy kilka modeli rękawic zaprojektowanych z myślą o spełnieniu najwyższych standardów bezpieczeństwa żywności.
W sektorze spożywczym należy zwrócić szczególną uwagę na przepisy, ponieważ zapewniają one nie tylko zdrowie, bezpieczeństwo i ochronę użytkownika, ale także gwarantują, że żywność nie zostanie skażona szkodliwymi substancjami lub produktami. Należy zachować ostrożność wobec różnych osób mających kontakt z żywnością na każdym etapie łańcucha dostaw.
Rękawice odpowiednie dla przemysłu spożywczego muszą chronić zarówno użytkownika, jak i produkty, którymi się manipuluje.
Przepisy europejskie i krajowe – Jak działa regulacja?
Istnieją dwa typy regulacji:
Zgodność z żywnością regulowana jest przez Rozporządzenie (WE) nr 1935/2004, dotyczące materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
Przepisy europejskie i krajowe opierają się na trzech wspólnych zasadach:
Każdy etap jest niezbędny, aby przejść do kolejnego – są to warunki uzyskania wymaganej certyfikacji. Mapa Professional zapewnia zgodność z przepisami europejskimi i przeprowadza niezbędne testy, aby zagwarantować, że rękawica spełnia potrzeby i oczekiwania klienta.
Wybierz odpowiednią rękawicę w zależności od rodzaju żywności, z którą pracujesz.
Rękawica odpowiednia do kontaktu z żywnością musi posiadać odpowiedni piktogram. Jednakże, zgodność z żywnością nie oznacza automatycznie możliwości kontaktu ze wszystkimi jej rodzajami. Dzięki naszemu specjalnemu przewodnikowi wyboru dla sektora spożywczego możesz łatwo znaleźć najbardziej odpowiednią rękawicę zgodnie z przepisami europejskimi w trzech prostych krokach:
KROK 1: Znajdź żywność, z którą pracujesz, na liście uporządkowanej według grup.
KROK 2: Zidentyfikuj, które rękawice z naszej gamy FOOD EXPERT są odpowiednie do kontaktu z tym typem żywności.
KROK 3: Wybierz odpowiedni poziom ochrony (jednorazowe, termiczne, odporne na przecięcia lub nieprzepuszczające cieczy) oraz wymagane parametry użytkowe.
Doskonała odporność mechaniczna, idealna w środowiskach zaolejonych
Komfort, elastyczność i duża zręczność przy wysokiej oddychalności i trwałości
Optymalny komfort, oddychalność i wytrzymałość
Komfort, miękkość i wysoka zręczność dzięki zastosowaniu ściegu 18. Możliwość obsługi ekranów dotykowych. Odporność na przecięcie na poziomie B Rękawice zapewniające dobrą widoczność na stanowisku pracy.
Komfort, elastyczność i wysoka zręczność dzięki dzianinie o splocie 18- igłowym. Ochrona urządzeń elektronicznych przed wyładowaniami elektrostatycznymi (ESD) oraz poziom ochrony przed przecięciem C. Możliwość obsługi ekranów dotykowych i odpowiedniość do kontaktu z żywnością. Rękawica z dobrą widocznością dla lepszej ochrony użytkownika.
Komfort, miękkość i wysoka zręczność dzięki zastosowaniu ściegu 18. Możliwość obsługi ekranów dotykowych. Odporność na przecięcie na poziomie D. Rękawice zapewniające dobrą widoczność na stanowisku pracy.
Nowy Krytech 574: ochrona przed przecięciem z doskonałym chwytem i zręcznością w zaolejonych warunkach.
Przedstawiamy Solo 980, nowe grube jednorazowe rękawice nitrylowe MAPA Professional zapewniające dodatkową ochronę i komfort pracy
Bez kompromisów w zakresie wydajności i jakości